Detailed program of the 2nd International Technical Cleanliness Forum & EXPO

 

Thursday 19.05.2022
9.00-9.30 (30 min) Opening of the 2nd International Technical Cleanliness Forum & EXPO
Presentation of the main partner Quaker Houghton
9.30-11.00 (90 min) Presentation Technical Cleanliness Association “Parts4Assembly”
Technical cleanliness experts’ presentations
   Hall I  Hall II
11.30-12.00 (30 min) Coffee break, time for discussions with speakers at EXPO
12.00-13.00 (60 min)

I thematic panel – industrial deburring technologies:

– deburring with HD water
– ECM deburring
– vibratory abrasive deburring
– deburring TEM
– AFM hydro erosion deburring

I thematic panel – Clean Room according to ISO 14644 – construction and validation

– standard requirements
– Clean Room design and construction
– Clean Room validation

13.00-14.30 (30 min) Lunch, time for discussions with speakers at EXPO
14.30-15.30 (60 min)

II thematic panel – industrial cleaning technologies:

– water based spray technologies
– HD water technologies
– US water technologies
– hydrocarbon technologies
– alcohol technologies

II thematic panel – Clean Room according to ISO 14644 – materials and maintenance of cleanliness requirements

– maintenance of cleanliness requirements in Clean Room
– cleaning equipment in the Clean Room
– personal protective equipment
– equipment of passenger locks
– materials (walls, doors, windows, ceilings, lamps, floors, gates, HVAC systems) with Clean Room construction certificates

15.30-16.00 (30 min) Coffee break, time for discussions with speakers at EXPO
16.00-17.00 (60 min)

III thematic panel – preparation and maintenance of the washing and deburring process

– process water preparation systems
– industrial washing agents
– detergent dosing systems
– water, air and oil filtration systems

III thematic panel – Logistics – the role of logistics in ensuring technical cleanliness during clean production

– cleanliness of packaging
– methods of industrial cleaning of returnable packaging
– keeping the packaging clean
– logistics for clean production

17.00-17.30 (30 min) Coffee break, time for discussions with speakers at EXPO
17.30-19.00 (90 min) Panel discussion with industry experts
19.00-20.00 (60 min) Individual conversations with experts
20.00- 23.00 Formal dinner
Friday 20.05.2022
10.00-11.00 (60 min)

IV thematic panel – Automation of clean assembly processes

– design of clean assembly zones
– design of clean assembly stations
– clean assembly automation
– automatic transport systems

IV thematic panel – Clean production lines (packaging, filling, assembly, production, application, testing, marking and other processes)

– assembly lines for clean production
– test equipment during clean production
– automation of clean production lines
– cleaning equipment during assembly

11.00-11.30 (30 min) Coffee break, time for discussions with speakers at EXPO
11.30-12.30 (60 min)

V thematic panel – Inspection of technical cleanliness of components before assembly

– technical cleanliness testing in accordance with ISO 16232, VDA 19.1 / 19.2 / ISO 16232 (devices and materials)
– technical cleanliness laboratory testing services in accordance with VDA 19.1 / 19.2 / ISO 16232

V thematic panel – Technical Cleanliness Laboratory – equipment and management

– laboratory management software in accordance with ISO 17025 – laboratory equipment – fume cupboards, laboratory washers for sample preparation – VDA 19.1 / VDA 19.2 microscopes for technical cleanliness testing

12.30-13.00 (30 min) Summary and conclusion of the forum
13.00-14.30 (90 min) Lunch, networking

The organizers reserve the right to change the program.

Registration through the registration form on the forum website: https://technical-cleanliness-forum.com/rejestracja/